Şerit Komutlarını Atla

okulumuz

Giriş

HAKKIMIZDA

İsmini Şehit Emniyet Amiri Kemalettin Eröğe’den alan Müdürlüğümüz 1971 yılında Polis Okulu olarak eğitime başlamıştır.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 26/09/1988 gün ve Eğitim Daire Başkanlığı 3240/219583 sayılı emirleri ile Fatih Öğrenci Yurdu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden devir alınmış ve Müdürlüğümüzün Üsküdar’daki merkez binanın bir bölümü ile birlikte yurt olarak hizmete başlamıştır.

Müdürlüğümüz Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 11/10/2001 tarih ve B.05.1.EGM.0.72.02.04.2578 sayılı onayı ile Polis Eğitim Merkezi statüsüne kavuşmuştur.

Hizmet binalarımız için 2009 yılında yaptırılan deprem analiz raporlarında “Binaların mevcut durumlarının kullanımı can güvenliği bakımından sakıncalıdır” değerlendirilmesi yapılmış ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın da görüşleri alınarak 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci kaydı alınmamıştır.

Fatih Öğrenci Yurdu Binası Milli Emlak Daire Başkanlığının 12.12.2013 tarih ve 1327 sayılı olurları ile Polis Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Müdürlüğüne tahsis edilerek kuvvemizden çıkarılmıştır.

Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle restorasyon çalışması ve imar güncellenmesi tamamlandıktan sonra, arazimize 40 araçlık otopark, kazan dairesi, 250 kişilik yemekhane, 500 kişilik konferans salonu, 6 adet tam donanımlı derslik, ikişer kişilik 125 adet (VC-Banyo içerisinde) yatakhane ve teras katta açık ve kapalı boğaz manzaralı öğrenci lokalinden oluşan Polis Eğitim Merkezi Yerleşkesi yapılarak hizmete sunulması planlanmaktadır.

• İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
  • BİMER